Grattis till vinnarna och till ALLA deltagare!

Postat av SeaSportal communications den 8. Jan 2024

Kära sjöfartsmotionär,

2023 är till ända och så är också årets motionstävlingar här i SeaSportal. När efterregistreringen stängde, onsdagen den 3/1, visade räknaren för lagtävlingen Sports League att 29 257 träningspass registrerats av årets 83 registrerade lag.

Flest aktiviteter stod Gotland för, då de gjort hela 2 191 pass under 2023, vilket gav dem en fjärdeplats – just ovanför Ramanda. För att vinna, krävs dock att så många som möjligt i laget är aktiva och bidrar till poängsamlandet. Det lyckades Germanica bäst med, som kämpade ihop hela 430,4 snittpoäng (2 152 / 5 deltagare). Det flitiga tränandet och lagandan gav dem en trygg ledning på över 65 poäng.

På andra plats hittar vi laget Undine, som gjorde en rejäl klättring från förra årets 10:e plats, och som slog tredjeplatstagarna Prospero med små marginaler – 363,14 p mot 361,67 p.

I Office League är det tydligt att N-O-S (Northern Offshore Services) kontorslag går in för att utmana personalen ombord. Lagen OFFICE – NOS HSSE-Q och OFFICE – Technical tog första- respektive andraplats helt utan konkurrens. Tredjeplatsen knep laget Älvtank Landkrabborna.

I tabellerna för de individuella grenarna Biking, Running, Multi och Swimming har det också rört på sig under året. Mest dramatiskt var det i Biking, där Johan Löwenhamn (Gotland) och Klas Utbult (OljOlja) turades om att inneha förstaplatsen ända in i slutet. När tabellerna låstes var det bara 15 km mellan de båda herrarna. Och vilka distanser de trampat!

Tommy Andersson (Gotland) hamnade överst i Multi-tabellen även den här gången, och med ett träningssnitt på 1,32 pass om dagen under ett år är det svårslaget. Hatten av även för Karl Hermansson (Excello) och Vilma Viknander (Germanica) som båda jobbat ihop riktigt många träningstillfällen under 2023.

I Running toppas tabellen av Mattias Karlsson (Scandica) som låtit sina ben ta honom nästan 422 mil, och som därmed nått gränsen för att bli Running Master hela fyra gånger(!) under samma år. Malin Andersson (Undine) och Martin Landström (N-O-S) hade ett tajt race om andraplatsen men Malin tog tillslut hem den med bara 2 kilometers marginal.

Swimming bjöd inte på några större överraskningar. Mångåriga vinnaren och numer pensionerade Göran Johansson (Pensionär) upprepade bedriften även den här gången. Pasi Andersson (Furuvik) jagade på och tog andraplatsen medan Klas Fjällrot (Pensionär) simmade till sig tredjeplatsen. Pasi Andersson är förresten den enda som lyckades ta sig upp i topp-3 i två grenar - både Swimming och Biking. Snyggt!

Vi på Sjömansservice vill såklart gratulera alla vinnare, men också ALLA deltagare och framförallt ett stort grattis till dig som kanske hittat en rutin i träningen under året – oavsett om det sker varje dag eller några gånger i veckan.

Nu ser vi fram emot ett minst lika bra träningsår. Och kom ihåg att Sports League är en lagtävling, så det lönar sig att få med kollegerna till gymmet eller på löpturen, och att se till att träningen blir av. Det är ju trots allt den bästa träningen. :-)

God fortsättning!


4 Kommentarer

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.