Sjöfolksidrott 2022 ute nu

Postat av SeaSportal communications den 6. Mar 2023


Sjöfolksidrott är en tidskrift späckad med resultatlistor, artiklar, bilder och annan intressant info från ett händelserikt idrottsår.

I årets nummer hittar du samtliga resultat för årets alla idrottsarrangeman, personportätt av aktiva sjömotionärer, träningsinsperation, recept, podcast-tips och mycket annat. Du hittar också information om Sjömansservice verksamhet.

En del av tidningen är på engelska, för att fler ska kunna ta informationen till sig och känna sig välkomna att delta i våra tävlingar.

Bläddra igenom tidningen online genom att klicka på omslaget här intill. (ca 10 MB)

Bästa hälsningar,

Sjömansservice

Och vinnarna är…

Postat av SeaSportal communications den 11. Jan 2023

När 2022 närmade sig sitt slut och SeaSportal-tävlingarna var avslutade kunde vi konstatera att 111 lag varit aktiva i fartygstävlingen Sports League. De lagen registrerade tillsammans drygt 35 800 träningsaktiviteter. Det är ju faktiskt smått otroliga siffror!

Flest aktiviteter utfördes av lagen Gotland och Ramona, som registrerat 1 654 respektive 1 514 aktiviteter under året. För att vinna, krävs dock att så många som möjligt i laget är aktiva och bidrar till poängsamlandet.

Det lyckades Atle bäst med, vilket gav laget 354,44 poäng och förstaplatsen. De nio aktiva deltagarna i laget har bland annat registrerat att de rört sig 5 332 km och en träningstid på 81 443 minuter totalt. Det är sannerligen inte illa!

På andra plats kom Solsund med 343,60 poäng, följt av Scandica med 302,00 poäng. Stort grattis till er och alla andra som kämpat hårt och väl för att nå resultat, genom att motionera och träna och registrera aktiviteterna!


Vi ser också väldigt fina resultat i de individuella tävlingarna – Biking, Multi, Running och Swimming.
På sidan Beställningar kan ni som tagit en Master-medalj (guld) göra en beställning av en fysisk plakett, om ni inte nöjer er med att skriva ut ett diplom, från Din sida --> Märken.


För 2023 fokuserar vi på att Sports League enbart ska innehålla lag med sjöanställda och sjöfartsstudenter. Det innebär att vi kommer att avanmäla icke-fartygslag från just den tävlingen. De lagen har istället möjlighet att delta i kontorstävlingen Office League.

På så sätt hoppas vi också kunna få igång Office League på riktigt. Fram till nu har Office League mest funnits för att olika kontorslag inom Sjöfartsverket ska kunna testa verktyget. Men tanken är att det ska kunna bli en egen liga för sjöfartens kontorspersonal och att dessa ska kunna jämföra sig mot den sjögående personalen.

För de rederier som vill skapa en utmaning mellan kollegerna ombord och de på kontoret, finns nu möjligheten att lägga upp interna utmaningar på företagsnivå. Kontakta oss om ni vill att vi skapar en sådan för ert rederi.

Hörrni, vi inser att det varit och fortfarande är lite stökigt här inne. Vi ber än en gång om ursäkt för det och hoppas att ni har förståelse för att arbetet med uppgraderingen skapat oväntat strul och att ni har överseende med att en del saker nu återigen behöver översättas från norska.

Kontakta oss gärna om ni har frågor eller synpunkter. Tillsammans kan vi göra det här riktigt bra. :-)


Vi vill tacka er för ett fint träningsår 2022 och önskar er en god fortsättning på 2023!

Hälsningar, Sjömansservice SeaSportal-gäng


And now... in English.

In 2022, 111 teams competed in the seafarers contest Sports League. Those teams registered over 35 800 activities during the year. That is quite incredible!

The participants in the winning team, Atle, had registered a total distance of 5 332 km and a workout time of 81 443 minutes. The winners of 2021, Solsund, took the second place, followed by team Scandica. Contratulations to all of you and well done!

For 2023 we fokus on keeping the Sports League contest for seafarers only. Office-teams may participate in Office League instead. There is also a new feature for setting up internal competitions, within a company. Please contact us if you are interested in such competition.

We are aware of that it is and has been quite confusing here in SeaSportal since the upgrade. We are working to fix all remaining issues and some missing translations and hope for your understanding.

We want to thank you for a good training year 2022 and wish you all a good start of 2023!

Best regards, Swedish Seamen's Service