Sjömansservice Motion

Vår nya motionsportal, SeaSportal, som du befinner dig i just nu, är vårt nya verktyg för att förbättra sjöfolkets hälsa. Det är väl känt att det finns ett tydligt samband mellan motionerande, folkhälsa, trivsel, säkerhet och minskad sjukfrånvaro. Vårt arbete fokuserar på att aktivera sjöfolket och motivera till träning, både ombord och på fritiden.

Här kan du som är sjöanställd skapa en egen profil och få tillgång till en överskådlig träningsdagbok. Du får också inblick i hur kollegerna tränar och tillsammans tävlar ni med laget i vår fartygstävling, Sports League, mot andra fartygslag.

Vi arrangerar också andra tävlingar och turneringar i verksamheten. Ett exempel är sjöfolksidrottens klassiska friidrottstävling Sjöpokalen, där fartygsbesättningar tävlar för fartygets räkning. Andra stora turneringar, som varje år lockar många deltagare är 24-timmarsturneringen i fotboll på Rosenhill Seamen's Center, Innebandy Nordic Open på Åland och våra golftävlingar.

Har du förslag på aktiviteter, tävlingar eller andra förbättringsförslag, kontakta gärna oss här eller ställ din fråga i formuläret.


Sjömansservice i Sjöfartsverket

Sjömansservice arbetar i stort för att främja social hållbarhet och verkar i enlighet med ILO-konventionen MLC 2006 (Maritime Labour Covention 2006), som undertecknats av den svenska staten. Sedan 2007 utförs uppdraget genom Sjöfartsverket. Innan dess låg uppdraget på den egna myndigheten HKF (Handelsflottans kultur- och fritidsråd).

På våra rekreationsanläggningar – sjömansklubbarna – erbjuder vi lättillgängliga kommunikationsmöjligheter, anordnar friskvårdsaktiviteter och kan underlätta iland med service som valutaväxling och transporter. Dessa anläggningar finns i Göteborg, Stockholm, Malmö och Norrköping och vi har även en representant i världshamnen Antwerpen. Viss service finns också i hamnarna Halmstad, Falkenberg, Varberg, Helsingborg, Landskrona, Oxelösund och Gävle, genom samarbeten med hamnar och sjömanskyrkor.

För att bidra till hälsan ombord kan vi, förutom att motivera till motionsträning, även tillhandahålla nya böcker via Sjömansbiblioteket. Vi ger också sjöanställda en möjlighet att följa aktuella nyheter. Att arbeta ombord på fartyg innebär vissa inskränkningar i vardagen som man kanske inte tänker på, bland annat går man miste om kulturutbudet som finns i land.

Sjöfartsverket erbjuder rederier att prenumerera på filmpaket med aktuella filmer på dvd och dagliga nyheter via SAX-presset.

Läs mer om Sjömansservice på vår webbplats Seatime.se

Läs mer om Sjöfartsverket på www.sjofartsverket.se

Maila oss seasportal@sjofartsverket.se