Testa nya appen "Active At Sea"

Postat av SeaSportal communications den 6. Mar 2024

Vi har glädjen att kunna meddela att du som använder SeaSportal nu istället kan använda appen Active At Sea, för att nå din träningsdagbok, dina vänner och tävlingstabeller. Med appen blir det ännu enklare att logga din träning och kanske ökar det chansen för att dagens tänkta träningspass blir av. ;-)

Oavsett, är du varmt välkommen att testa!

Kontakta oss om du har frågor eller synpunkter gällande appen eller något annat gällande SeaSportal.


Active At Sea finns att ladda ned i både App Store och i Google Play. 2 Kommentarer

Påminnelse - Beställ en plakett med dina Master-medaljer för 2023

Postat av SeaSportal communications den 18. Jan 2024


Plakettbeställning för 2023

Vi vill påminna om att du som lyckats nå Master-nivå i en eller flera grenar för 2023 kan beställa en fin plakett med dina medaljer. Gör beställningen senast den 31 januari.

Vill du istället printa ut dina uppnådda medaljer som diplom, kan du göra det under Din sida - Märken.

Beställningsformuläret för plaketten hittar du här:
Beställningar

Bästa hälsningar,
SjömansserviceGrattis till vinnarna och till ALLA deltagare!

Postat av SeaSportal communications den 8. Jan 2024

Kära sjöfartsmotionär,

2023 är till ända och så är också årets motionstävlingar här i SeaSportal. När efterregistreringen stängde, onsdagen den 3/1, visade räknaren för lagtävlingen Sports League att 29 257 träningspass registrerats av årets 83 registrerade lag.

Flest aktiviteter stod Gotland för, då de gjort hela 2 191 pass under 2023, vilket gav dem en fjärdeplats – just ovanför Ramanda. För att vinna, krävs dock att så många som möjligt i laget är aktiva och bidrar till poängsamlandet. Det lyckades Germanica bäst med, som kämpade ihop hela 430,4 snittpoäng (2 152 / 5 deltagare). Det flitiga tränandet och lagandan gav dem en trygg ledning på över 65 poäng.

På andra plats hittar vi laget Undine, som gjorde en rejäl klättring från förra årets 10:e plats, och som slog tredjeplatstagarna Prospero med små marginaler – 363,14 p mot 361,67 p.

I Office League är det tydligt att N-O-S (Northern Offshore Services) kontorslag går in för att utmana personalen ombord. Lagen OFFICE – NOS HSSE-Q och OFFICE – Technical tog första- respektive andraplats helt utan konkurrens. Tredjeplatsen knep laget Älvtank Landkrabborna.

I tabellerna för de individuella grenarna Biking, Running, Multi och Swimming har det också rört på sig under året. Mest dramatiskt var det i Biking, där Johan Löwenhamn (Gotland) och Klas Utbult (OljOlja) turades om att inneha förstaplatsen ända in i slutet. När tabellerna låstes var det bara 15 km mellan de båda herrarna. Och vilka distanser de trampat!

Tommy Andersson (Gotland) hamnade överst i Multi-tabellen även den här gången, och med ett träningssnitt på 1,32 pass om dagen under ett år är det svårslaget. Hatten av även för Karl Hermansson (Excello) och Vilma Viknander (Germanica) som båda jobbat ihop riktigt många träningstillfällen under 2023.

I Running toppas tabellen av Mattias Karlsson (Scandica) som låtit sina ben ta honom nästan 422 mil, och som därmed nått gränsen för att bli Running Master hela fyra gånger(!) under samma år. Malin Andersson (Undine) och Martin Landström (N-O-S) hade ett tajt race om andraplatsen men Malin tog tillslut hem den med bara 2 kilometers marginal.

Swimming bjöd inte på några större överraskningar. Mångåriga vinnaren och numer pensionerade Göran Johansson (Pensionär) upprepade bedriften även den här gången. Pasi Andersson (Furuvik) jagade på och tog andraplatsen medan Klas Fjällrot (Pensionär) simmade till sig tredjeplatsen. Pasi Andersson är förresten den enda som lyckades ta sig upp i topp-3 i två grenar - både Swimming och Biking. Snyggt!

Vi på Sjömansservice vill såklart gratulera alla vinnare, men också ALLA deltagare och framförallt ett stort grattis till dig som kanske hittat en rutin i träningen under året – oavsett om det sker varje dag eller några gånger i veckan.

Nu ser vi fram emot ett minst lika bra träningsår. Och kom ihåg att Sports League är en lagtävling, så det lönar sig att få med kollegerna till gymmet eller på löpturen, och att se till att träningen blir av. Det är ju trots allt den bästa träningen. :-)

God fortsättning!4 Kommentarer

Last days of reporting 2023's exercise

Postat av SeaSportal communications den 2. Jan 2024

Happy New Year everyone!

We just want to remind you that the registration for 2023 competitions will close on January 3 at 11.59 PM. So, hurry up if you still have not logged your training for last year.

To participate in the competitions for 2024, you need to accept the competition invitations from "Your page" (Din sida). We surely hope that all of you will join for another healthy year with us!

Best wishes,

The Swedish Seamen's Service


Picture from Freepik
Sjöfolksidrott 2022 ute nu

Postat av SeaSportal communications den 6. Mar 2023


Sjöfolksidrott är en tidskrift späckad med resultatlistor, artiklar, bilder och annan intressant info från ett händelserikt idrottsår.

I årets nummer hittar du samtliga resultat för årets alla idrottsarrangeman, personportätt av aktiva sjömotionärer, träningsinsperation, recept, podcast-tips och mycket annat. Du hittar också information om Sjömansservice verksamhet.

En del av tidningen är på engelska, för att fler ska kunna ta informationen till sig och känna sig välkomna att delta i våra tävlingar.

Bläddra igenom tidningen online genom att klicka på omslaget här intill. (ca 10 MB)

Bästa hälsningar,

Sjömansservice