Här kan du läsa nya Sjöfolksidrott 2020!

Postat av SeaSportal den 10. Mar 2021

Seafarer's Sports - Sjöfolksidrott med tillhörande inbjudan till Motionsåret 2021 finns nu att ta del av online.

Här hittar du allt från resultatlistor, reportage och några av årets höjdpunkter i bild och text. 

Tryck på länken eller bilderna för att läsa.

Sjöfolksidrott 2020

Välkommen till motionsåret 2021

Tack för att du är en del av Sjöfolksidrott!

Lycka till med träningen.

/Sjömansservice

Resultat - Motionsåret 2020

Postat av SeaSportal den 25. Jan 2021


Motionsåret 2020 är avklarat och trots både pandemi och omställningen till den nya plattformen SeaSportal så har vi tillsammans producerat imponerande resultat!

Topplistan i Sports League har levt om under året men nu står det äntligen klart att Ölandslinjens Solsund knep förstaplatsen från Svitzer Skuld med ett par pass tillgodo, följt av Sjöfartsverkets Atle på tredjeplatsen. Stort grattis till alla fartyg som fått poäng!

 

Tryck här för att se hela listan i Sports League.


 

Det har simmats en hel del trots stängda badhus och tillslut tog Stena Scandinavica hem förstaplatsen före Silja Symphony med endast 27 kilometers försprång! Det blev även en hård kamp om tredjeplatsen mellan Svitzer Skuld och pensionärerna i laget EX Furevik!

Sjöfartsverkets Baltica har jobbat på bra hela året med sina milslånga sjömätningar runt om i Östersjön och när det kommer till vågräta mätningar så landade hon på 66 kilometer och en femteplats i Swim Cup!

 

Tryck här för att se hela listan i Swim Cup.

 


Sträckan som vi sprungit under 2020 motsvarar mer än 23 700 Marathonvarv! En person som tagit fler varv än de flesta och vunnit medaljen Running Master fem gånger om är Mattias Karlsson från Sjöfartsverkets Scandica som bidragit med 5 314 km!

Det var länge en rysare hur resterande topplaceringar skulle fördelas, en anonym löpare från Stena Arctica hann tillslut springa några fler rundor än tredjeplatsens Måns Larsson från Ölandslinjens Solsund. Niclas Schwartz från Floatel Victory och Johan Olsson från Sjöfartsverket kontor kom fyra och femma!

Tryck här för att se hela listan i Running.

Glöm inte att beställa din medaljplakett innan den 31/1 – 2021, alternativt ladda ned medaljerna som PDF-diplom, om du vill.

 


Det cyklades nästan lika långt som det sprangs 2020, fast på drygt halva tiden. Några som spenderade mycket av sin tid på sadeln var Klas Utbult från Bunkerfrakts Dana, Robin Albertsson från Furetanks Sigrid och Paavo Arpiainen från Finska Sjömansservice!

Lars-Bertil Gustafsson från Viking supply ships Ale och Madison Villavert från Terntanks Ternsea gjorde upp ordentligt om fjärde respektive femte plats. Stort grattis till alla era fina placeringar

Tryck här för att se hela listan.

Glöm inte att beställa din medaljplakett innan den 31/1 – 2021, alternativt ladda ned medaljerna som PDF-diplom, om du vill.

 


Grenen Multi var under året nästan lika populär som Running med över 10 000 genomförda pass! Den som enskilt gjort flest multipass genom året var Tommy Andersson på Ölandslinjens Solsund följt av Victor Nordholm på Sjöfartsverkets Atle!

Tryck här för att se hela listan i Multi.

Glöm inte att beställa din medaljplakett innan den 31/1 – 2021, alternativt ladda ned medaljerna som PDF-diplom, om du vill.

 


I den enskilda tävlingen Swimming kom vi med gemensamma krafter nästan 2 000 kilometer! Tittar vi i listorna ser vi att topplaceringarna Vivi Nord från Stena Scandinavica och Natalie Rec från Silja Symphony simmade drygt halva distansen själva, imponerande!

 

Tryck här för att se hela listan i Swimming.

Glöm inte att beställa din medaljplakett innan den 31/1 – 2021, alternativt ladda ned medaljerna som PDF-diplom, om du vill.

                                                                                                                                  

 
Registrera dina träningspass i tid!

Postat av SeaSportal den 18. Des 2020

Våra Sjöfolksmotionärer har nu lagt in slutspurten för motionsåret 2020 och det gäller att registrera alla träningspass i tid för att de ska räknas.

Som några av er redan läst i Sjöfolksidrott så kommer vi att sammanställa listorna från årets aktiviteter den 4/1 2021. Det finns därför bara möjlighet till 3 dagars efterregistrering av era aktiviteter som skedde under 2020 så deadline för registrering blir 3/1 2021. Ni som loggar automatiskt med klockor och appar behöver såklart inte oroa er för detta.

En minut efter tolvslaget 2021 så kommer de nya tävlingarna att startas upp automatiskt och så är vi igång igen! Alla medaljer du inte fick i år får du alltså satsa på att ta det kommande året, men om du verkligen vill så hinner du, på med dubbdäcken och långkalsongerna och utmana kollegorna på en decemberrunda.

Ni som inte har möjlighet att ta er iland för att träna, gör som killen på bilden och utmana kollegorna ombord eller på kontoret att göra 100 armhävningar om dagen fram till nyårsafton! Sprid gärna ut dem på hela dagen så att du inte går in i väggen precis innan du ska sova. Om du dessutom gör dem långsamt kan de registreras som 10-minuters annan styrketräning så att du får poäng i tävlingen Multi 2020.

God jul från oss på Sjömansservice och lycka till med armhävningarna!2 Kommentarer

Medalj-rushen 2020!

Postat av SeaSportal den 3. Des 2020

Har du som deltar i några av våra individuella tävlingar koll på medaljnivåerna?

Genom att klicka på fliken Märken i din profil får du en bra överblick på vilka medaljer du har klarat av under året och var gränsen ligger för att komma upp till nästa nivå.

Här kan du även ladda ned dina diplom som du kan skriva ut och sätta upp på passande ställe ombord.Exempel: Om du har lyckats få en bronsmedalj (Beginner) i någon gren och vill veta hur långt eller hur många pass du måste klara av för att nå den nya nivån så jämför du bara medaljkravet under fliken Märken med din prestation hittills i den grenen under fliken Resultat.När du ska få fram dina resultat i de individuella grenarna behöver du först välja vilken gren du vill titta på och sedan vilken enhet som ska mätas. Medaljkraven för grenarna Running, Biking och Swimming mäts i kilometer medan grenen Multi mäts i antal utförda Aktiviteter. 

Så för exemplet på bilden behöver du alltså läsa ut din totala prestation i tävlingen Running i resultatlistans Kilometerkolumn som kommer fram efter att du tryckt på knappen Uppdatera.


Vi på Sjömansservice hoppas att du lyckas knipa den där sista medaljen nu under decembermånaden. Hör av dig till oss om du funderar på något kring märken, resultat, tävlingar eller vad det nu kan vara genom att kontakta oss på den här knappen FAQ.

Träningsbilder tar vi gladeligen emot på seasportal@sjofartsverket.se

Lycka till med träningen!
Ramonas adventshälsning under Decemberspurten!

Postat av SeaSportal den 29. Nov 2020

December är på ingång och det börjar bli dags att lägga in slutspurten på motionsåret 2020!

Här kommer en adventshälsning från Ramona som imponerar med sina 15 aktiva sjöfolksmotionärer på just nu plats 27 i den mycket jämna delen av placeringslistan i Sports League. Det finns några veckor kvar att försöka knappa in några placeringar så fortsätt kämpa!

Christopher Waldenberg och Arvid Gårdfeldt laddar upp för ett träningspass ombord på Älvtanks Ramona.

Här hittar du resultatlistan för de 90 aktiva fartygen som just nu tävlar i Sports League!

Fortsätt kämpa!

/Sjömansservice