SeaSportal communications

SeaSportal communications

Kvartalsvinnare Q1 - Quarterly Winners Q1

Postat av SeaSportal communications den 27. Apr 2021

(Read in English below)

SeaSportals Kvartalsvinnare Q1

Som ni kanske redan sett, i SeaSportals nyhetsbrev, har vi dragit igång en kvartalsvis premiering och lottning. Har du inte fått nyhetsbrevet så ligger det sannolikt i skräpposten. Tanken är att premiera nya deltagare som kommit igång bra under kvartalet samt lotta ut priser till trogna motionärer som använder SeaSportal frekvent. För årets första kvartal är det nedanstående vinnare som får ta emot en t-shirt i funktionsmaterial. Samtliga har haft minst 10 aktiva dagar under kvartalet.


PREMIERAS
Nya deltagare - Top3 aktiva dagar


Jan Nilsson      73 dagar
Anna Boman    52 dagar

Evelina             44 dagar


UTLOTTNING
Nya deltagare >10 aktiva dagar

Stefan Albertsson
Therese Boman


UTLOTTNING
Övriga deltagare >10 aktiva dagar

Tobias Holmberg
Per Lundholm
Johan Andersson
Alexander Jernberg
Kent


Stort grattis till alla vinnare! Alla vinnare har fått ett meddelande i sin SeaSportal-brevlåda. Om du inte redan svarat oss vilken storlek på t-shirt du önskar, samt vart den ska sändas, så är det dags att göra det nu, så att vi kan skicka ut ditt pris.


Grymt bra jobbat allihopa och kul att ni är med oss!


/SeaSportal-gänget"Jag tycker att SeaSportal är ett bra instrument för att hålla igång. Man kan kämpa mot andra, både med båten såväl som i handelsflottan, och då lättare motivera sig att hålla igång. Kul grej!" - Stefan Albertsson, Jutlandia Sea


SeaSportal's Quarterly winners Q1

Starting now, we aim to reward new participants who have had a good start during the quarter, and to raffle prizes to loyal exercisers who use SeaSportal frequently. For Q1, the following exercisers gets a sports t-shirt, since all of them have had more than 10 active days during the period.


REWARDED
New participants - Top3 active days

Jan Nilsson      73 days

Anna Boman    52 days

Evelina             44 days


RAFFLE
New participants >10 active days

Stefan Albertsson

Therese Boman


RAFFLE
Other participants >10 active days

Tobias Holmberg

Per Lundholm

Johan Andersson

Alexander Jernberg

Kent


Congratulations to all you winners! Good job and thanks for exercising with SeaSportal!

/ Swedish Seamen's Service - SeaSportal


I think that SeaSportal is a good tool to stay active. You can compete against others, both with your vessel as well as in the merchant navy, to easily motivate yourself to keep going. Fun thing!" - Stefan Albertsson, Jutlandia Sea0 Kommentar

Sex ansträngande variationer av plankan

Postat av SeaSportal communications den 14. Apr 2021

Plankan är en av de vanligaste övningarna för träning av kärnmusklerna och det finns många anledningar till varför.

Övningen är enkel att utföra, kräver ingen annan utrustningen än den egna kroppen och är effektiv för att stärka musklerna kring midjan.

Nackdelarna med den traditionella plankan är att den kan bli ganska monoton i längden. Om du tränat ett tag kan du behöva stå flera minuter i plankställning innan det börjar kännas i magmusklerna. Övningen blir då både tidskrävande och tråkig.

Texten innehåller av den anledningen sex olika varianter du kan prova för att ge lite extra krydda till denna traditionella övning. I likhet med den vanliga plankan kommer de här övningarna att förbättra din förmåga att hålla ryggraden i en bra position, de kommer att vara till nytta vid tunga lyft och många andra former av fysisk aktivitet.

Gemensamt för alla varianter är att du självklart ska hålla ryggen och bäckenet i en neutral och stark position hela tiden. När du börjar svanka i ryggen eller svikta på rumpan är det dags för en paus. Övningarna är rangordnade från enklast till svårast.

Pushup-planka med skulderklapp

Stå på alla fyra i slutpositionen för en armhävning. Lyft högerhanden och klappa dig på vänster skuldra. Upprepa med vänsterhanden. Försök sedan att klappa dig på höften och sedan på motsatt armbåge. Håll balansen och resten av kroppen statisk.

Planka med viktskivor

Stå i en vanlig plankställning, på tårna och underarmarna. Använd två lättare viktskivor (t.ex. 1,25 kg) och placera dem framför händerna. Börja med att skjuta fram den vänstra skivan några centimeter med vänsterhanden. Skjut därefter fram den högra skivan med den högra handen lika långt. Skjut sedan tillbaks den vänstra till utgångsposition och gör detsamma med den högra. Börja om igen och upprepa så många gånger du orkar.

Här blir det väldigt frestande att flytta höften medan du byter från sida till sida men låt bli det. Behåll kärnmuskulaturen spänd och håll rygg och höft stilla.

Enarmsplankan

Nu börjar det bli mer krävande. Det här är en helt vanlig statisk plankövning men du får bara ha en arm i golvet åt gången. Den andra armen låter du vila längs sidan. Här får sig de sneda bukmusklerna en ordentlig omgång. Håll positionen så länge du orkar innan du byter sida.

Gående planka

Starta i vanlig plankposition. Här ska du gå från att stå på underarmarna till att stå på händerna, och därefter ner på underarmarna igen. Allt ska ske med lugna och kontrollerade rörelser, en arm åt gången. Undvik att röra höft och rygg i onödan. En bra övning för överkroppen och triceps.

Planka på pilatesboll (stir the pot på engelska)

Stå i plankposition med underarmarna på en stor pilatesboll. Redan där kommer du att känna att det ostabila underlaget kommer att sätta kärnmusklerna på prov. Ju tätare du står med fötterna desto svårare blir övningen. När du har fått lite kontroll på övningen ska du försöka göra små cirkelrörelser med underarmarna. Det är viktigt att bara hålla skuldror och armar är i rörelse, resten av kroppen ska vara stilla. Byt håll efter några få cirklar och repetera så länge du orkar.

Planka med diagonalhävning 

Den här övningen är en riktig utmaning. Stå i vanlig plankposition, vilandes på underarmarna och tårna. Här ska du lyfta och sträcka ut högerarmen respektive vänsterbenet, därefter vänster arm och höger ben. Håll varje position i tre sekunder och försök att göra tio repetitioner innan du vilar. Här utmanas balanssinnet och kärnmuskulaturen kommer att få sig en rejäl omgång. Det här är en väldigt krävande övning som kommer att ta tid att bemästra.

Av trening.no/ Jørgen Holmemo


0 Kommentar

Powered by: Bloc